Båtskrotar - Allt blött om Båtskrotar

Riktiga båtskrotar i Sverige

Riktiga båtskrotar i Sverige

Det finns inte så många riktiga båtskrotar i Sverige. Fram till 2008 fanns det ingen renodlad båtskrot men det fanns många båtvarv eller båtförvaringsföretag som kunde ta hand om uttjänta gamla båtar för ersättning.

Hittills har det inte funnits ett så stort behov av båtskrotar eftersom andrahandsmarknaden har hållit upp båtpriserna även på gamla glasfiberbåtar från 1970-talet. Senaste åren har andrahandspriserna sjunkit kraftigt eftersom båtmarknaden är mättad och då kommer många gånger fler båtar att skrotas än tidigare. För att inte dessa båtar ska bli ett stort miljöproblem längs våra stränder, i båthamnar eller på båtuppställningsplatser kommer allt fler båtskrotar dyka upp då det kommer bli strängare regler får att ta hand om gamla båtvrak.Tips på bra båtskrotar i Sverige

Tips på bra båtskrotar

De senaste åren har antalet båtskrotar i Sverige ständigt vuxit. Nedan listas några av de mer kända båtskrotarna så om du vill köpa en gammal skrotig båt eller rent av att skrota din egen båt ska du börja med att kontakta några av dessa båtskrotar.